Predstavnici 2 ministarstva u Zaječaru o zaštiti životne sredine i o obnovljivim izvorima energije

Projekat regionalna deponija „Halovo“, otpadne vode, zaštita životne sredine i obnovljivi izvori energije neke su od tema sastanka, na kom su predstavnici zaječarskih inspekcijskih službi i direktori javnih preduzeća razgovarali sa Stanom Božović državnim sekretarom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Slobodanom Erdeljanom, pomoćnikom ministra poljoprivrede i Sinišom Tanackovićem, pomoćnikom ministra rudarstva i energetike.
 
Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede istakla je da postoje zakonske mogućnosti da Ministarstvo pomogne u realizaciji projekta regionalne deponije „Halovo“, koji treba da bude završen do 2020. godine.
 
„Sporazum regionalne deponije „Halovo“ od velikog je značaja, jer obuhvata 8 gradova u Timočkoj krajini i preko 200 hiljada stanovnika, a ujedno će se unaprediti sistem upravljanja otpadom”, istakla je Božović.
 
Predstavnici ministarstava upoznali su se sa problemima otpadnih voda. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine pomoći će u rešavanju problema.
 
„Ministarstvo će podržati lokalnu samoupravu kada je u pitanju rešavanje problema otpadnih voda. Preko razvojnog programa KVF Banke očekuje se da oko 55 milona evra bude izdvojeno za prečišćavanje otpadnih voda u 8 opština, među kojima je i grad Zaječar, za koji će biti izdvojeno oko 14,1 milion evra“, poručila je Božović.
 
Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović uoči sastanka, priredio je prijem za predstavnike ministarstava u Gradskoj upravi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *