Guano Apes 31. jula na Gitarijadi u Zaječaru

Do sada najjačem programu koji je Gitarijada ikada pripremila za svoje posetioce pridružen je još jedan bend svetskog renomea! Guano Apes u Zaječar, na 49. izdanje Gitarijade, stiže u sklopu turneje za aktuelni album „Offline“. 
 
Album „Offline“, peti po redu studijski, objavljen je u maju prošle godine, a pevačica Sandra Nasić još ranije je izjavila da najjaču snagu albuma predstavlja činjenica da nisu imali nikoga nad glavom dok su radili na njemu, te da su kao i na prethodnim izdanjima i ovom prišli otvorenog uma. Deset numera zauzelo je mesto na „Offline“-u, a najavni singl bila je pesma “Close To The Sun”.
 
Podsećanja radi, Guano Apes su formirani 1994. godine, a uspon benda je započeo dve godine nakon osnivanja kada su sa, sada već legendarnom, pesmom „Open Your Eyes“ pobedili na takmičenju bendova “Local Heroes” koje je organizovala nemačka TV stanica VIVA. Uz aktuelni „Offline“ (2014), objavili su još četiri studijska albuma: „Proud Like a God“ (1997), „Don’t Give Me Names“ (2000), „Walking on a Thin Line“ (2003) i „Bel Air“ (2011).
 
Članovi postave uvek ističu da su nastupi njihova najveća strast i da je kontakt koji ostvaruju sa publikom na koncertima glavni razlog zašto se bave muzikom. 
 
Therapy?, Gibonni, Kerber, Dubioza Kolektiv, Galija, Laibach, sada i Guano Apes, kao i niz drugih imena koja će tek biti otkrivena više su nego dovoljan razlog da se svi ljubitelji rokenrol muzike ovog leta sjate u Zaječar u periodu od 29. jula do 1. avgusta. 
 
Program 49. Gitarijade odvijaće se u okviru pet programskih celina sa nizom propratnih aktivnosti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *