Svi članovi ženske ekspedicije na Himalajima su dobro i osvojile su vrh Tarpu Čuli

Svi članovi naše prve ženske ekspedicija u Himalajima, u kojoj je i Kladovljanka Andrijana Miletić, su dobro i osvojile su 5.663 metra visok vrh Himalaja Tarpu Čuli u Nepalu.
 
Iako su zbog katastrofalnog zemljotresa u toj zemlji doživele pravu dramu posle borbe sa visinama, devojke iz Srbije , Crne Gore i Bosne i Hercegovine stigle su do poduhvata za koji su se pripremale 18 meseci. 
 
Snažan zemljotres jačine 7.8 stepena na Rihterovoj skali pogodio je Nepal, a naše planinarke su se u tom trenutku nalazile u visinskom kampu na oko 5.100 metara nadmorske visine, istakao je Dragan Jaćimović, glavni organizator celog ovog poduhvata i istakao da je prvu žensku ekspediciju u Himalajima, kao vođa ekspedicije, predvodio Aleksandar Rašin, koji je “potpuno samostalno donosio odluke u neverovatno teškim okolnostima. Sada kada su sve devojke na bezbednom, mogu da kažem da je svaka odluka bila prava i u pravom trenutku”, dodao je Jaćimović, koji se sa Himalaja oglasio i putem Facebooka.
 
Osim Andrijane Miletić iz Kladova, ekspediciju još čine i Biljana Čegar (vođa ekspedicije), Vesna Đoković, Biljana Savković, Jelena Ignjatijević, Branka Bradašević, Biljana Medenica, Sonja Pavlović. 
 
Kompletno pismo Dragana Jaćimovića sa Himalaja možete pročitati OVDE.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *