Promovisana osma knjiga Ivana Potića (VIDEO)

U Zaječaru je održana promocija, zaječarskog književnika Ivana Potića – “Kvadrat na crnom kvadratu”. Knjiga govori o stvarnosti u Srbiji, koja je prikazana na način i stilom koji je Potić izgradio godinama, kroz kratke priče, kroz koje se do sada autor najčešće izražavao. Ovo je Potićeva 8. knjiga, a izdavač je književno društvo “Sveti Sava” iz Beograda.
 
Kvadrat na crnom kvadratu je peta knjiga priča Ivana Potića, a prva posle 2010. godine. Ova zbirka na autoru svojstven način opisuje stvarnost u Srbiji kroz junake njegovih priča koji žive svoje živote u današnjem vremenu i u sistemu vrednosti koji, ponekad se čini, uopšte i ne postoji.
 
O knjizi su na promociji, osim autora, govorile i njegove kolege, zaječarski pesnik Miloš Petković, i književnik Stevan Jovanović, koji je rekao da stvaralaštvo Ivana Potića najbolje govori o samom autoru.  
 
Knjige Ivana Potića prevođene su na poljski i albanski jezik, član je Srpskog književnog društva i reprezentativnog udruženja u kulturi od 2011. godine.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *