Kladovljanka sa još 7 žena u pohodu na Himalaje

Kladovljanka Andrijana Miletić sutra (u četvrtak 16. aprila) kreće u Nepal gde će sa još 7 hrabrih žena, pokušati da se popone na 5663 metara visok vrh Himalaja TORPUČULI koji se nalazi u centralnom delu masiva Anapurna. Reč je o tehnički vrlo zahtevnom poduhvatu jer sadrži i više od 900 metara alpinističkog penjanja.

Andrijana je članica Planinarskog društva “Vrh” i prva je žena iz Timočke krajine koja ide na pohod na Himalaje, san svakog planinara. Pored Kladovljanke Andrijana Miletić, ekspediciju čine: Biljana Čegar (vođa ekspedicije),  Vesna Đoković, Biljana Savković, Jelena Ignjatijević, Branka Bradašević, Biljana Medenica, Sonja Pavlović. Iako različite starosne dobi i obrazovanja, njih je je povezala zajednička ljubav prema planinarenju i lepoti koja se doživljava na planiskim visovima.

Za ovaj put konkurisale su 44 žene sa prostora nekadašnje Jugoslavije, ali su mesto u ekspediciji našle samo one najspremnije.

Treba napomenuti da je idejni tvorac ovog tima Dragan Jaćimović, a da je njegovim ekspedicijama prva žena iz Srbije, prvi planinar iz BiH i prvi Makedonac su popeli Mt.Everest (8848m), a prve žene iz Crne Gore i Makedonije su popele najviši vrh Južne Amerike – Akonkagva (6962m).

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *