Dobrotvorni mini maraton za zaječarske česme (VIDEO)

Zaječarci su proslavili Uskrs na svojim česmama. Iako je voda ponovo potekla sa svih 5 arteskih česama, oni nastavljaju da se okupljaju i planiraju i nove akcije.

Već u nedelju 19. aprila, Zaječarci će se okupiti na Paviljonu u Park šumi Kraljevica, gde će urediti paviljonski plato i zasaditi 100 sadnica. Ovom prilikom biće postavljena i spomen tabla Milanu Miljkoviću, predsedniku opštine Zaječar koji je pošumio Kraljevicu i time zadužio generacije Zaječaraca.

Sledeća akcija planirana je za 3. maj kada će, u saradnji sa fondacijom Iskorak, biti organizovan dobrotvorni mini maraton, u kome će Zaječarci trčati za svoje česme i prikupljati sredstva za uređenje česama.

Pokušaje politizacije svojih akcija predstavnici potpisnika peticije za očuvanje česama su odlučno odbacili, komentarišući da od lokalnih političara, koji su i doveli grad u ovakvo stanje, ništa drugo nisu ni očekivali. Prema njihovim tvrdnjama, očuvanje zaječarskih česama ne može biti politički cilj, ma koliko se neko trudio da to na taj način prikaže.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *