Džiboni na 49. Gitarijadi u Zaječaru (VIDEO)

Zlatan Stipišić Gibonni, bivši vokal kultnih bendova „Osmi putnik“ i “Divlje jagode”,  nastupiće na ovogodišnjoj 49. Gitarijadi u Zaječaru, koja će biti održana od 29. jula do 1. avgusta.
 
Gibonni je poznati hrvatski kantautor iz Splita, čije pesme predstavljaju svojevrsni spoj roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka. 
 
Podsetimo, osim Džibonija, na 49. Gitarijadi i 19. Moto skupu nastupiće i Therapy?, Dubioza Kolektiv, Kerber, Galija, ali i još nekoliko stranih i domaćih bendova. 
 
Prema rečima ljudi iz organizacionog odbora 49. Gitarijade, koja je danas imala i prvi sastanak organizacionog odbora, programski će Gitarijada biti najjača do sada. Da bi obezbedili dovoljan budžet za ozbiljnije hedlajnere, čija će imena biti uskoro poznata i obradovati brojne ljubitelje rokenrola, organizacioni odbor je doneo odluku da Gitarijada ponovo uvede prodaju karata za ovogodišnji spektakl. 
 
Ulaznice će se prodavati po simboličnoj ceni, u odnosu na cene ulaznica ostalih festivala. Komplet karata za tri festivalske večeri koštaće samo 1500 dinara, dok će pojedinačna karta biti 1000 dinara. Karta će biti i vaučer, ali će se tek na nekom od narednih sastanaka tačno znati da li će uz kartu ići i besplatno piće, ili majca sa grbom Gitarijade ili nešto treće. Ulaznica će se naplaćivati samo na Rok stejdžu, dok će pristup svim ostalim stejdževima Gitarijade i pratećim programima, biti besplatan, kao i do sada.
 
Organizacioni odbor Gitarijade, takođe je doneo odluku da jedna ulica u Zaječaru ponese ime dugogodišnjeg producenta i prvog čoveka gitarijade, pokojnog Koste Čauša, čije ime već nosi memorijalno priznanje koje ovaj festival dodeljuje.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *