Koncert i takmičenje u zaječarskoj Muzičkoj školi

U utorak 07. aprila u sali muzičke škole u Zaječaru, solistički koncert na klaviru održaće Hristina Vuković, profesorka sa Fakulteta umetnosti iz Niša. Na progranu su dela Skarlatija, Hajdna, Betovena i Kornelija Stankovića. Početkom koncerta je u 19 sati.
 
Hristina Vuković je završila osnovne i postdiplomske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Zorice Dimitrijević Stošić, sa najvišim ocenama. Još od studija aktivno svira u različitim kamernim sastavima. Saradjivala je sa muzičarima različitih profila i bila umetnički saradnik duvača, gudača i solo pevača. U karijeri je ostvarila mnogo nastupa, na desetine takmičenja i solističkih koncerata. Poslednjih petnaest godina svira u duu sa violistkinjom Vesnom Rilak Stanimirović, profesorom viole na FU u Nišu, i u toku te saradnje održale su veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu. U toku 2000-2001 godine radila je kao umetnički saradnik u Firenci i tokom tog perioda imala nekoliko značajnih koncerata sa violinistima u Italiji (Firenca) i Nemačkoj (Ulm, Minhen). 
 
U Osnovnoj muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, u sredu 08. aprila održaće se takmičenje za mlade klaviriste, učenike osnovnih muzičkih škola. 
 
Prijavljeno je 60 takmičara  muzičkih škola iz: Zaječara, Negotina, Majdanpeka, Kladova, Bora, Knjaževca, Pirota i Gnjilana. Takmičenje počinje u 10 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *