Još jedno okupljanje Zaječaraca oko arteskih česama (VIDEO)

Zaječarci su se i danas okupili oko arteske česme iza Intereksa, koja je poslednja protekla. Iako je iz svih 5 česama u gradu, koje su presušile, ponovo potekla voda, Zaječarci su nastavili da se okupljaju i, kako kažu, nastaviće dok se god trajno ne reši pitanje arteske vode u Zaječaru i njenog legalnog korišćenja.
 
Danas je očišćen slivnik, a potpisnici peticije o zaštiti zaječarskih česama, ponovo će se okupiti i u ponedeljak 13. aprila, kada će se upoznati sa svim aktivnostima koje su vezane za reakciju nadležnih inspekcija i državnih organa u cilju očuvanja arteske vode u Zaječaru.
 
Podsetimo, protesti Zaječaraca počeli su 8. marta ove godine, zbog toga što je u tom trenutku 5 česama presušilo, a na mnogim od njih je drastično smanjen protok vode. Od tada se Zaječarci okupljaju svakog vikenda i do sada su prikupili više od 2.500 potpisa.
 
Tv produkcija Za media snimila je i dokumentarni film o presušenim česmama, a peticija je prosleđena na adrese nadležnih ministarstava i inspekcijskih službi. Pre česme iza Intereksa, voda je potekla i sa arteskih česama u Hajduk Veljkovoj ulici – kod Zelengore, u naselju Dva brata, arteska česma kod Tritona i česma kod osnovne škole “Ljubica Radosavljević Nada”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *