Potekla voda i sa pete, poslednje presušene česme (VIDEO)

Noćas je potekla voda i sa pete presušene arteske česme u Zaječaru, iza Intereksa.

Pre nje voda je potekla i sa česama u Hajduk Veljkovoj ulici – kod Zelengore, u naselju Dva brata, arteska česma kod Tritona i česma kod osnovne škole “Ljubica Radosavljević Nada”.

Podsetimo, Protesti Zaječaraca počeli su 8. marta ove godine, zbog toga što je u tom trenutku 5 česama presušilo, a na mnogim od njih je drastično smanjen protok vode. Od tada su se Zaječarci okupljali svakog vikenda i prikupili više od 2.500 potpisa.

Tv produkcija Za media snimila je i dokumentarni film o presušenim česmama, a peticija je prosleđena na adrese nadležnih ministarstava i inspekcijskih službi.

Nakon reakcije nadležnih, Hotel Srbija TIS je prekinuo eksploataciju vode iz bušotine na svom parkingu, iz koje je koristio artesku vodu za grejanje, sistemom toplotne pumpe. Nakon toga, na jednoj po jednoj, ponovo je počela da teče voda, što je na najbolji mogući način potvrdilo sumnje ljudi da je taj sistem izazvao presušivanje arteskih česama u gradu.

Tv produkcija Za media nastavlja istraživanje na ovu temu, a sve što budemo utvrdili, biće objavljeno u drugom delu dokumentrarnog filma KAP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *