Ponovo postavljena česma kod Zelengore. Okupljanja Zaječaraca se nastavljaju (VIDEO)

Danas je u Hajduk Veljkovoj ulici, kod Zelengore ponovo montirana stara česma. Okupljeni Zaječarci su još jednom poručili da će sačuvati zaječarske arteske česme.

Podsetimo, nakon što je 5 arteskih česama u gradu presušilo, a na nekoliko njih se drastično smanjio protok vode, Zaječarci su počeli da se okupljaju i traže od nadležnih organa da reaguju. U poslednje vreme, a nakon protesta Zaječaraca i reakcije nadležnih organa, koji su počeli da istražuju ko i na koji način sve u Zaječaru koristi artesku vodu, na 4 od 5 presušenih česama se ponovo vratila voda.

Naredno okupljanje je sledeće nedelje u podne kod poslednje česme koja još nije protekla – česme iza Interksa. Inicijatori peticije, koja je i danas potpisivana i koja do sada ima preko 2 i po hiljade potpisa, najavili su pojačavanje pritiska na nadležne da što pre ispitaju uzroke koji su doveli do presušivanja, ali i najavili konkretne akcije u pravcu stavljanja česama pod zaštitu države. Takođe je najavljena akcija prikupljanja sredstava da se sve česme u Zaječaru obnove i urede i ponovo, kao nekad, postanu mesto okupljanja ljudi i ponos Zaječara i svih onih koji u njemu žive i u njega dolaze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *