THERAPY? SA NOVIM ALBUMOM NA 49. GITARIJADI! (VIDEO)

Kultni sastav, osnovan pre više od četvrt veka, koji ima veliki broj fanova na našim prostorima nastupiće na zaječarskoj Kraljevici u okviru turneje povodom izlaska albuma “Disquiet”.
Organizatori 49. Gitarijade u Zaječaru pripremaju niz spektakularnih koncerata, a jedan od njih svakako će biti i nastup svetski poznatog benda Therapy?.
 
Therapy? će na 49. Gitarijadi, koja će biti održana od 29. jula do 1. avgusta, pored dobro poznatih hitova svirati i pesme sa upravo izašlog albuma “Disquiet”, objavljenog za novosnovanu izdavačku kuću Amazing Record Co., na kome se nalazi jedanaest pesama.
 
Nove pesme podsećaju na one sa čuvenog albuma “Troublegum”, a pevač i gitarista Andy Cairns izjavio je da je tokom prošlogodišnje rasprodate turneje povodom dvadesetogodišnjice pomenutog albuma shvatio šta te pesme znače za publiku, a i same članove benda. Mada bi bilo glupo pokušati ponovo stvoriti isto izdanje, ipak mu je polazna tačka prilikom stvaranja novog albuma bila šta protagonista ´Troubleguma radi dvadeset godina kasnije.
 
“Veoma smo ponosni na novi album “Disquiet”, i smatramo da predstavlja korak napred na našem muzičkom putovanju. Jedva čekamo da publika čuje nove pesme”, rekao je Andy Cairns.
 
Nove pesme, kao i stare hitove uživo, imaće prilike da čuju svi koji se ove godine budu obreli u Zaječaru od 29. jula do 1. avgusta.
 
Ranije je najavljeno da će na 49. Gitarijadi svirati i Dubioza Kolektiv (ovo će biti jedini nastup u Srbiji ove godine), Galija i Kerber. Uskoro nova imena!

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *