Upravnik pozorišta: Glumci otpušteni zbog racionalizacije Glumci: Otkazi imaju političku pozadinu (VIDEO)

U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je održana konferencija za novinare na kojoj je Vladan Cerović  v.d. upravnika pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru,  demantovao da su  glumci ovog pozorišta Vujadin Milošević i Vladimir Milošević dobili otkaze zbog političkih razloga i nastupa na opozicionom mitingu.

Prema rečima, Vladana Cerovića  v.d. upravnika pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru, ni jedan od 4 otkaza u Pozorištu nema političku pozadinu, a otkaze su dobili i kostimograf  Marina Pavlović i Vladimir Đuričić  direktor marketinga. U tri slučaja je razlog nedolaženje na posao, a u jednom je razlog stručna kvalifikacija, istakao je Cerović.

Glumci Vujadin Milošević i Vladimir Milošević istakli su da su obrazloženja upravnika Pozorišta, o razlozima njihovog otpuštanja neistinita, da imaju političku pozadinu i da će pravdu potražiti na sudu.

U zaječarskom Pozorištu na platnom spisku je četrdeset šestoro zaposlenih, od čega je petnaestoro glumaca. Otpušteni glumci igraju u gotovo svim predstavama zaječarskog teatra, a da li će se ovi otkazi odraziti na rad pozorišta, videće se već do kraja nedelje, za kada su zakazane dve predstave u kojima otpušteni glumci igraju glavne uloge.

Skupstina grada Zaječara formirala je komisiju koja bi trebalo da preispita radne odnose u Pozorištu, i da li je bilo otpuštanja i iz kojih razloga, a zaključak komisije biće poznat za mesec dana.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *