Odigrana humanitarna predstava povodom Dana osoba sa Daunovim sindromom

Povodom svetskog Dana osoba sa Daunovim sindromom, u sali Muzičke škole u Zaječaru odigrana je humanitarna dečija predstava “Hip hop šajkača” i priređen prigodan kulturno umetnički program. Predstava je rađena u režiji Stevana Jovanovića, nastavnika srpskog jezika iz Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

Deca sa Daunovim sindromom, zajedno sa svojim vršnjacima iz zaječarske Osnovne škole “Desanka Maksimović” i Muzičke škole “Stevan Mokranjac”, prenela su poruku, kroz ovu predstavu, da ne postoje prepreke u njihovom zajedničkom druženju i stvaranju.

Publika za ovu predstavu nije kupovala karte, već je davala dobrovoljni prilog za decu sa Daunovim sindromom.

Svetski Dan osoba sa Daunovim sindromom obeležava se 21. marta , a datum je ustanovljen 2006.godine s ciljem informisanja javnosti i poziva na podršku i priznanje prava osoba sa ovim sindromom, jer najveća prepreka za ostvarivanje prava njihovih prava su stavovi i predrasude okoline.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Slobodno-vreme Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *