Zaječarske suve česme pokrenule peticiju

U nedelju će u 12 sati, na tri gradske česme (kod Tritona, iza Intereksa i na uglu Hajduk Veljkove i ulice Đorđa Simeonovića), koje su u poslednjih nekoliko meseci presušile, biti organizovano  prikupljanje potpisa za peticiju da se hitno pokrene istraga koja će utvrditi zašto je 5 česama u gradu potpuno presušilo, a desetine njih ima drastično manji protok vode.

U Peticiji se takođe zahteva i sprovođenje kontrole zakonitosti izgradnje sistema za grejanje hotela Srbija TIS, kao i analiza povezanosti tog sistema sa nestankom vode.

Za portal Za media, Aleksandar Marjanović, čovek koji je inicirao potpisivanje peticije, je istakao da je do sada peticiju potpisalo više od 1000 Zaječaraca i da apeluje na sve dobronamerne građane da daju podršku zaštiti zaječarskih česama, ali da takođe apeluje na političke organizacije i njihove aktiviste da se ni na koji način  ne uključuju u ovu akciju i koriste je za promociju svojih političkih ciljeva. Marjanović je rekao i to da je peticija usmerena ka organima Republike Srbije i da svi potpisnici veruju da će na ovaj način pokrenuti rešavanje ovog velikog problema za Zaječarce.

Tv produkcija Za media je počela da istražuje ovu temu. Kontaktirali smo vlasnike hotela Srbija TIS i oni su nam u prvom trenutku rekli da imaju svu dokumentaciju, ali kada smo želeli da odemo i da snimimo izjavu, dokumenta i sistem za grejanje, vlasnici hotela  su se predomislili i nisu više odgovarali na naše pozive.

Naše istraživanje smo nastavili i svi prikupljeni podaci ukazuju da je sistem grejanja hotela Srbija TIS povezan sa nestankom vode na arterskim česmama u Zaječaru. Zbog toga je TV produkcija Za media, kao doprinos inicijativi gradjana da se utvrdi šta se dogodilo sa česmama, započela snimanje istraživačkog dokumentarnog filma koji će se baviti ovom temom.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *