Gitarijada postigla sporazum o saradnji sa još jednim muzičkim festivalom

Direktor Ustanove Gitarijada, Perislav Ducić i Vasko Gromkov, predstavnik bugarskog Festivala “Silata na rok” (The power of rock), koji se održava u Sofiji, potpisali su u Zaječaru, protokol o saradnji, koji obuhvata prezentaciju Gitarijade u sklopu turneje, koja će biti realizovana u prvoj nedelji aprila ove godine. Između ostalog, glavni akcenat turneje odnosi se na promociju konkursa za prijavu demo bendova na predstojeću 49. Gitarijadu, imajući u vidu da na konkurs mogu da se prijave i demo bendovi iz Bugarske.
 
Takođe, prilikom posete Bugarskoj, biće održana konferencija za novinare, na kojoj će bugarskoj publici biti predstavljen program 49. Gitarijade, kao i propozicije konkursa za demo bendove , a u okviru muzičkog dela programa nastupiće prošlogodišnji pobednici Gitarijade za teritoriju Srbije, bend D ZOO i pobednici po glasu publike Meda, Vuk i Sandokan, uz podršku lokalnih bendova.
 
Na osnovu obostrane saradnje, u maju mesecu u Zaječaru, premijerno za publiku u Srbiji, biće prezentovana knjiga bugarske atrakcije, benda SEVI, koja nosi naslov „The Price to be yourself“ (Цената да бъдеш себе си). Podsećanja radi, muzička grupa Sevi, nastupila je u revijalnom delu prošlogodišnje 48. Gitarijade.
 
Podsetimo, 49. zaječarska Gitarijada ove godine biće održana od 29. jula do 1. avgusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *