Zaječarski planinari osvojili Beljanicu

Planinari OPSD “Dragan Radosavljević” osvojili su juče najviši vrh palnine Beljanica koji se nalazi na 1339 metara nadmorske visine. Iako ih je na put ispratila kiša, a u podnožju Beljanice dočekala gusta magla, uspešno su završili uspon koji je prošle godine prekinuli snažan olujni vetar i mećava.
 
Da sreća prati hrabre i ovom prilikom je potvrdila gotovo iznenadna promena vremena, pa su tako planinari imali priliku da na samom vrhu uživaju u pravom prolećnom danu. Uspon do vrha trajao je nešto više od 4 sata, a pored pogleda sa vrha, planinari su imali priliku i da uživaju u pogledu na kanjon Resave, kao i u lepoti jednog od najlepših vodopada Srbije – Velikog Buka.
 
Neplanirani susret na Mečjoj Leski sa planinarima “PD Vukan” iz Požarevca, koji su se put vrha uputili drugom stazom,  i zajedničko druženje učinili su dan savršenim.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *