Gitarijada se uspešno predstavila na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

Na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu predstavljena je 49. po redu zaječarska Gitarijada i 19. Moto skup koji će ove godine biti održani od 5. do 8. Avgusta. Prezentacija je počela fantastičnim nastupom ansambla perkusionista muzičke škole “Stanković” iz Beograda, koji su svojim atraktivnim nastupom oduševili sajamsku publiku. Okupljenim posetiocima i novinarima obratili su se Goran Radisavljević, direktor marketinga Gitarijade, Branimir Lokner, Rock kritičar i predsednik žirija Gitarijade, Nenad Milosavljević iz Grupe Galija i Đorđe David, frontmen grupe Death Saw.
 
Pored datuma održavanja 49. Gitarijade, posetiocima štanda i novinarima, saopšteni su svi prateći programi ove najstarije Rock manifestacije, koji će i ove godine biti sastavni deo Gitarijade, a najavljeno je i otvaranje konkursa za učešće demo bendova u takmičarskom delu ovogodišnje manifestacije.
 
Takođe je najavljen i celodnevni program predstavljanja Gitarijade u okviru Guitar Art Festivala, koji će biti održan u subotu 14. marta u Domu omladine u Beogradu. Od ranog jutra, do kasnih večernjih sati, Gitarijada će organizovati Muzičku berzu, Berzu stripova, tribinu “ Rock ‘N’ Roll i strip kultura”, izložbu najboljih radova Međunarodnog salona rok fotografije. Istog dana biće održana konferencija za novinare na kojoj će biti promovisan program 49. Gitarijade, album benda D ZOO, pobednia 48. Gitarijade, promocija video spota benda Meda Vuk i Sandokan, pobednika 48.Gitarijade, po glasu publike. Biće zvanično otvoren konkurs za učešće demo bendova u takmičarskom program 49. Gitarijade i najavljena promo turneja pobednika 48. Gitarijade u region, a od 22 sata u okviru Guitar Art Mignight Cluba, biće održan koncert pobednika prošlogodišnje Gitarijade, grupa Meda, Vuk i Sandokan i D Zoo, a nastupiće i pobednik Hrvatskog glazbenog festivala – HGF 2014.
 
Gitarijada je izazvala veliko interesovanje posetilaca sajma i brojnih novinarskih ekipa, koji su sve vreme obilazili oko štanda raspitivali se o ovogodišnjem programu, uzimali promo materijal i obećali da ćemo se videti i ove godine u Zaječaru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *