Zaječarski planinari na Tremu – najvišem vrhu Suve planine

U organizaciji PSD „Železničar“ iz Niša, u subotu, 20. februara, po devetanesti put održan je zimski pohod na najviši vrh Suve planine – Trem. Pozivu organizatora odazvalo se više od 1000 planinara iz Srbije, Rumunije i Bugarske, a među njima i zaječarski planinari iz planinarskih društava „Dragan Radosavljević“ i „Ljuba Nešić“, kao i odred izviđača i planinki „Timočani – Timočki divljaci“.

Zimski pohod na Trem je, prema tehničkoj i kodicionoj zahtevnosti, jedan od tri najteža uspona u Srbiji, te planinari koji su stigli do vrha Suve planine i čuvenog kamena ljubavi ne kriju zadovoljstvo uspešno realizovanim pohodom. Predviđenu maršrutu na relaciji: Donja Studena – Bojanine vode – Devojački grob – Trem obezbeđivala je Gorska služba spasavanja, koja je, uz značajne napore, omogućila da se i pored zaleđene staze, svega troje planinara kući vrati sa povredama.

Iskusni vodiči na stazi iskazali su veliko zadovoljstvo nezapamćeno lepim vremenom, koje je išlo na ruku planinarima i omogućilo najupornijima da sa vrha uživaju u pogledu na ovaj deo Srbije.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *