Briselski elektro duet SOLDOUT u nedelju u Zaječaru (VIDEO)

Briselski sastav SOLDOUT nastupiće u nedelju u Omladinskom centru Zaječarske inicijative. Početak koncerta je u 21 sat, a cena ulaznice je 150 dinara.

Zaječarska inicijativa i njen Omladinski centar polako ali sigurno ucrtavaju Zaječar kao nezaobilaznu destinaciju stranih muzičara koji posećuju ovaj deo Evrope. Ovog puta, u Omladinski centar stiže belgijski elektro-pop duet SOLDOUT koji kombinuje pop sa melanholijom i brutalnošću. Već godinama unazad Šarlot i Dejvid, koji čine sastav SOLDOUT, istražuju mogućnosti elektronske muzike. Njihov zvuk se definiše kao miks popa, nju vejva, zaraznih melodija i rokerskih rifova.

SOLDOUT će Zaječar posetiti u nedelju, 15. februara, u okviru evropske turneje tokom koje će publici predstaviti svoj novi album “More”. Pre nepunih deset dana, na prestižnoj dodeli nagrada “Magritte du cinéma”, SOLDOUT je osvojio nagradu za najbolju muziku koju su komponovali za film “Puppylove”. Balkanski deo turneje će obuhvatiti 11 gradova, uključujući Beograd, Osijek, Temišvar, Zaječar, Novi Sad, Kragujevac, Skoplje, Suboticu, Zagreb, Banja Luku i Sarajevo. Ono što je sigurno, Zaječarce u nedelju očekuje pravi plesni spektakl koji će prirediti SOLDOUT.

Neposredno pre sastava SOLDOUT, nastupiće one-man-show atrakcija, ENSH. Iza ovog naziva krije se producent Milenko Vujošević. ENSH je svojim novim singlom ,,Ćuti” započeo sasvim novu etapu stvaralaštva. Kroz poigravanje sa jezičkim poštapalicama i izrazima karakterističnim za naše podneblje, ENSH je stvorio zaraznu melodiju koja, osim sa rečima, koketira sa različitim elektro i pop stilovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *