Održane 2 sednice Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru su juče održane dve sednice Skupštine grada. Odbornici Skupštine grada doneli su odluku da se Grad Zaječar zaduži dugoročno za finansiranje kapitalnih investicionih projekata u iznosu od 216 miliona i 600 hiljada dinara. Ova sredstva koristiće se za rekonstrukciju ulica u gradu, Nikole Pašića i Cara Dušana, za izgradnju novog mosta na „Crnom Timoku“ i za rekonstrukciju „Starog groblja“.

Na sednici je usvojena i Odluka o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta. Takođe, usvojene su Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP „Zaječarparking“ i JKP „Vodovod“.

Odbornici su dali saglasnost i na povećanje cene vode. Cena vode povećana je za 17%, odnosno nova cena vode za domaćinstva je 53,24 din/m3.

Na 81. sednici za novog člana Gradskog veća izabrana je Maja Miletić, diplomirani inženjer poljoprivrede za agroekonomiju, koja će biti zadužena za resor poljoprivrede.

Predsednik Skupštine grada Saša Mirković na sednici je najavio da se završetak radova i otvaranje novog mosta na „Crnom Timoku“ očekuje 28. juna. Takođe, prema rečima Mirkovića JP „Srbijvaode“ ove godine uložiće oko 10 miliona evra za uređenje korita Timoka, a sredstva će biti obezbeđena iz fondova EU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *