Zaječarski osnovci oduševili publiku komadom “Love Me Tender”

U Pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” odigrana je predstava “Love Me Tender”, koju su pripremili učenici OŠ “Desanka Maksimović” u Zaječaru.Predstavom “Love Me Tender”, zaječarski osnovci na zanimljiv i duhovit način prikazuju današnju omladinu. Predstava je deo komada “Love me do”, a glumci govore na engleskom jeziku.
 
U predstavi učestvuju učenici sedmog i osmog razreda OŠ “Desanke Maksimović” u Zaječaru, a vođa dramske družine je nastavnik srpskog jezika u ovoj školi Stevan Jovanović. Za prevod i adaptaciju teksta na engleski jezik bila je zadužena Brankica Potić, dok je koreografiju radila Marija Marković.
 
“Komad „Love Me Tender“ osvojio je tri nagrade na festivalu „Drama lad“ u Novom Sadu, a naredno izvođenje ove predstave planira se u Knjaževcu i Kladovu”, kaže Stevan Jovanović, vođa dramske družine u OŠ “Desanka Maksimović” u Zaječaru.
 
Piter je dečak koji se ne uklapa u društvo i ne voli savremenu muziku, koju njegovi vršnjaci slušaju. Zbog toga ne posećuje žurke i nema mnogo prijatelja. Jedne noći u san mu dolazi Elvis Prisli i vodi ga kroz svet muzike, upoznaje sa Bitlsima i Rolingstonsima. Kada se Piter probudi, osniva svoj bend i osvaja devojku Mišel.
 
Uloge tumače mladi glumci: Luka Kostadinović, Aleksandar Jovanović, Milica Anđelić, Sofija Pavković, Jakov Milutinović, Sava Kostić, Jovan Kamenković, Ivan Radovanović, Dušan Milosavljević, Milena Anđelić, Katarina Mitić, Lea Vitomirović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *