Preminuo Mirko Radić – legenda zaječarske muzičke scene

Posle kraće i teške bolesti, danas je u Zaječaru priminuo legendarni pevač Mirko Radić. On će biti sahranjen u četvrtak 5. februara, na starom Gradskom groblju u Zaječaru u 13 sati.
 
Muzikom je počeo da se bavi još šezdesetih godina. Ostale su zabeležene Umetničke igre studenata i omladineSrbije na kojima je još davne 1969. godine, Mirko nastupio sa Vokalno instrumentalnim sastavom “Tri plus tri”, iako je svoj prvi bend “Senke” imao još 1964. godine. Nastupao je i u bendovima “Diznijevi dečaci”, “Apoloni”, “Kosinus”… 
 
Pored svih bendova sa kojima je nastupao, Mirko Radić, ostaće upamćen pre svega kao solista i 1976. godine izdaje singl ploču za “Diskos”, uz muzičku pratnju “Zlatnih prstiju”. Osvajao je brojna priznanja na takmičenjima vokalnih solista, izmedju ostalih i titulu “Prvi glas Srbije”.
 
U Produkciji gramofonskih ploča (PGP) radio je kao Pilot pevač, ali je skoro ceo svoj radni vek proveo na mestu Muzičkog urednika Radio Zaječara.
 
Bio je član žirija prve zaječarske Gitarijade i još ko zna koliko narednih.
 
Zaječarci će pamtiti Mirka Radića i po Legendarnom humanitarnom solističkom koncertu 2008. godine,u zaječarskom Pozorištu, za koji je i sam govorio da je oproštajni.
 
Siguran sam da sam gomilu stvari propustio da napišem, kao i da mi Mirko ne bi zamerio na tome.
 
Neka ti je večna slava i hvala, legendo!

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *