Ojadio „Đerdap“ kojim rukovodi njegova žena!

Dragan Milicanović (42) iz Negotina osuđen je na tri godine zatvora zato što je kao vlasnik i direktor DOO „Milican komerca“ i predsednik UO DOO „Integra motorsa“ iz Novog Beograda, preuzeo od uvoznika veći broj vozila i motocikala i prodao ih, a novac zadržao za sebe, dok je veći broj vozila naplatio, a nije ih isporučio kupcima.

Na taj način, on je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 19 miliona dinara, a zanimljivo je da „ladu nivu“, uplaćenu još 2003. godine (po ceni od 325.000 dinara – oko 7.000 evra), duguje i Hidroelektrani „Đerdap 2“, na čijem je čelu, od pre nekoliko meseci, njegova supruga Ljiljana. 
 
Pravosnažnom presudom Apelacionog suda Milicanović je obavezan da pojedinim oštećenim strankama, pa i HE „Đedrap 2“, u kojoj je njegova žena Ljiljana Milicanović direktor, u roku od 30 dana po pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja, nadoknadi štetu. Tokom sudskom postupka, koji traje od 2005. godine, dokazano je da je Dragan Milicanović od firme PTP UPP iz Beograda tokom 2004. preuzeo 17 motocikala, izložio ih u svom salonu u Negotinu i prodao, a novac od prodaje, u vrednosti od 2.300.478 dinara, zadržao za sebe. U periodu od 2003. do 2005. godine on je naplatio sedam automobila kupcima iz Negotina i okoline, a kupljena vozila im nikad nije isporučio.
 
Dragan Milicanović je nedavno postavljen za potpredsednika kluba „Hajduk Veljko“, dok je njegovu suprugu za svoju zamenicu izabrao Jovan Milovanović, tadašnji direktor HE „Đerdap 2“, a sadašnji predsednik opštine Negotin. Kada je Milovanović izabran na novu funkciju, Ljiljana je postala direktor HE „Đerdap 2“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *