Konferencija o kreativnim industrijama i socijalnom preduzetništvu mladih

Timočki omladinski centar organizuje trodnevnu Konferenciju o kreativnim industrijama i socijalnom preduzetništvu mladih. Ova konferencija biće održana od 22. – 25. januara na Borskom jezeru.

Projekat “Pomak”, čiji završni događaj i jeste sama Konferencija, ima za cilj da mlade ljude aktivne u organizacijama civilnog društva osnaži za pokretanje inicijativa za poboljšanje socijalnog položaja i ekonomske situacije mladih u Srbiji.

U toku trodnevne konferencije mladi iz cele Srbije, učesnici konferencije imaće priliku da slušaju predavanja stručnjaka iz ovih oblasti, kao i da saznaju primere dobre prakse mladih ljudi koji su razvili socijalna preduzeća u svojim gradovima, koja uspešno posluju.

Za utešće na Konferenciji mogu se prijaviti, predstavnici organizacija mladih i za mlade, jdednostavnim popunjavanjem formulara. Priave su otvorene do 12. januara.

Komisija će pri odabiru učesnika voditi raduna o ravnomernoj geografskoj, polnoj,
manjinskoj zastupljenosti, kao i zastupljenosti po organizacijama. Organizator snosi troškove puta u visini cene povratne karte od mesta iz koga učesnici dolaze do Borskog jezera, kao i smeštaja i hrane za učesnike u toku Konferencije. Timočki omladinski centar projekat “Pomak” realizuje u partnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, a finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *