Dodeljena pomoć školi u Petrovcu na Mlavi

Fondacija Iskorak i Fond Željko Vasić donirali su 380.000,00 dinara za obnovu kabineta hemije Srednjoj školi „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi, koji je uništen tokom majskih poplava. Akciji prikupljanja sredstava se priključio i Goran Ličanin, čiji su prijatelji i saradnici, pretežno iz Moskve, donirali sredstva fondaciji Iskorak za pomoć oblastima pogođenim poplavama. Takođe, grupa njegovih prijatelja i humanih Moskovljana je tokom juna meseca organizovala humanitarni koncert „Moskva pomaže Srbiji/Poplava 2014“ u Parku Gorkog i prikupila značajni deo sredstava u ove svrhe.

Donacija školi u Petrovcu na Mlavi je deo sredstava koja su prikupljena tokom kampanje za pomoć ugroženim područjima tokom majskih poplava. Građani Zaječara su se priključili ovoj akciji doniranjem svojih priloga putem kutija za donacije koje su bile postavljene u zaječarskim objektima Maxi, Interex, Roda, Apoteka „Zaječar“, kafe Tobago, kafe Klupče i Omladinski centar Zaječar.

Kabinet hemije je potpuno uništen tokom majskih poplava, a sama škola, kao i lokalna samouprava nisu imali sredstava za njegovu obnovu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *