Bez obzira na policijsku zabranu u Zaječaru održan protest opozicije (VIDEO)

Na zaječarskom trgu danas je održan je protesni skup opozicije, bez obzira na to što je zaječarska policija dan ranije ovaj skup zabranila. Na centralnom trgu se okupilo nekoliko stotina nezadovljnih građana, kojima su se iz prostorija Pokreta Živim za Krajinu, preko razglasa obratili Boško Ničić, predsednik IO “Živim za Krajinu Boško Ničić” i Marina Milić predsednica GO Demokratske stranke Srbije.

Nakon obraćanja, Boško Ničić i Marina Milić su sišli među okupljene građane i razgovarali sa njima o razlozima nezadovoljstva aktuelnom gradskom vlašću. Nakon upozorenja pripadnika policije da je skup zabranjen, Boško Ničić je preko megafona zamolio građane da se mirno raziđu i pozvao ih da se ponovo okupe 31. decembra u 22 časa, kod srušenog kotlujevačkog mosta i da tamo zajedno dočekaju Novu godinu. Ničić je tom prilikom najavio nove proteste u januaru 2015. godine.

Iza Suda i ispred Hotela u centru grada bile su parkirane dve policijske marice sa desetak policajaca, koji nisu morali da reaguju, jer na današnjem skupu nije bilo incidenata.

Iako se u Rešenju o zabrani skupa koje je donela Policijska uprava u Zaječaru, kao razlog zabrane navodi samo da “na javnom skupu može doći do ugrožavanja ljudi i imovine”, prema našim saznanjima skup je bio zabranjen jer je u isto vreme na trgu bilo još nekoliko ranije zakazanih novogodišnjih manifestacija.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *