Novogodišnji humanitarni bazar u Omladinskom centru u Zaječaru

Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak i ove godine organizuju Novogodišnji humanitarni bazar koji će biti organizovan od 24. do 26. decembra, u periodu od 18 do 22h, u Omladinskom centru u Zaječaru.

Tokom ovog bazara, biće prodavani radovi nastali na  radionici primenjenog dizajna koja se već par godina realizuje u okviru programa u Omladinskom centru. Takođe biće izloženi i proizvodi svih Zaječaraca koji se bave izradom i dizajnom raznih ukrasnih i odevnih predmeta (nakit, torbe, šalovi, ešarpe, majice, crteži, slike, fotografije…).

Sredstva prikupljena od prodaje rukotovorina biće iskorišćena za kupovinu histeroskopa za ginekološko odeljenje Zdravstvenog centra Zaječar.

Histeroskop  je moderan ginekološki aparat koji na efikasan način vodi postavljanju dijagnoze i doprinosi povećanju pouzdanosti lečenja maligniteta materice i steriliteta. Nijedna zdravstvena ustanova u Timočkoj krajini, koja je vodeći region po broju obolelih žena od raka grlića materice, ne poseduje aparat za histeroskopiju.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *