Promocija romana “Duša na žici” Miljana Vitomirovića u Zaječaru

U Klubu zaječarskog pozorišta u subotu, 13. decembra biće održana promocija knjige “Duša na žici”. Autor romana je Miljan Vitomirović.
 
Ovaj, slobodno bi se moglo reći i politički triler, govori i o moralnim karikaturama srpskog društva, kako u proslošti, tako i danas. Izdavac Pi-press iz Pirota jedini imao hrabrosti da objavi roman koji otvara neke i danas tabu teme o “poslovima” Državne bezbednosti.
 
“Autor u svakom momentu zna o čemu govori, odnosno piše. Njegovi izvori deluju pouzdano, dijalozi su autentični, situacije prepoznatljive, isto kao i metodi. Pominjanje brojnih političkih i policijskih rukovodilaca iz bivše Jugoslavije doprinose autentičnosti, iako će glavni lik policajca Nikole, bar za većinu čitalaca, ostati fiktivan. Ali, neki Nikola i njemu slični su postojali i sigurno im se dešavlo isto ili slično što i junaku ove priče. Linija izmedju stvarnog i fiktivnog je veoma tanka, ali će za mnoge biti prepoznatljiva.”
 
Roman “Duša na žici” prvi put je promovisan na ovogodišnjem Sajmu knjiga, a u zaječarskom Pozorištu moći će da se kupi po promotivnoj ceni. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *