Reciklažni kondomat najbolji i na nivou cele Srbije

Na svečanosti povodom Međunarodnog dana volontera i završnoj aktivnosti programa Mladi su zakon, proglašeni su najbolji projekti u 5 kategorija na nivou cele Srbije.  Nakon što je izabran za najbolji na nivou zaječarskog okruga, Reciklažni kondomat je opravdao očekivanja i poneo titulu najboljeg na nivou cele Srbije, u kategoriji Zdravi stilovi života.
 
Svi prisutni na završnoj aktivnosti programa Mladi su zakon, održanoj u Domu omladine u Beogradu, predstavnici resurs centara iz svih 25 okruga Srbije koju su učestvovali u programu, kao i predstavnici nagrađenih neformalnih grupa i udruženja mladih imali su priliku da vide kako izgleda i na kom principu radi nagrađeni Reciklažni kondomat.
 
Reciklažni kondomat je automat poput kafemata, kod koga se umesto novca ubacuje pet ili met ambalaža, a zatm se umesto kafe dobija kondom. Ambalaža koja se bude prikupila u reciklažnom kondomatu, biće prodavana reciklažnim centrima, a novac će ići u humanitarne svrhe.
 
Neformalna grupa mladih iz Zaječara Infinity energy, jedna je od 10 neformalnih grupa i udruženja mladih, čiji je omladinski  volonterski projekat finansiran kroz program Mladi su zakon – Zaječarski okrug, a uz podršku Timočkog omladisnkog centar i Ministarstva omladine i sporta.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *