Restrikcije vode u Boru zbog kvara na dalekovodu

Zbog prekida u napajanju pumpnih stanica na izvorištima Bogovina i Zlot, a radi obezbeđenja dovoljno vode za piće meštanima Bora, odgovorni u JKP “Vodovod” u dogovoru sa predsednikom Opštine, odlučuli su se na restrikciju pijaće vode.

Ekipe borske Elektrodistribucije su na terenu od sinoć, kako bi otklonile kvar na dalekovodu prema borskom selu Zlot, i prema Boljevcu, zbog koga je ugroženo i vodosnabdevanje opštine Bor.

Snebdevanje pijaćom vodom u opštini Bor još uvek nije normalizovano. Vodu nemaju potrošači u MZ “Napredak” (Bor 2), naselju GHI, MZ “Metalurg”, Novom gradskom centru, MZ “Sloga”, ulicama Zeleni bulevar, Moše Pijade, Nikole Pašića, pogoni RTB-a, zatim u selima Slatina i Brestovac, naselju Savača i u Brestovačkoj banji.

 Prema rečima Dragana Miloševića, direktora EDB-a, koji se nalazi na terenu u selu Zlot, radnici čine maksimalne napore kako bi se uskoro osposobio ovaj deo elektromreže. U petak će, tokom dana, biti osposobljen i dalekovod prema selu Bučje. Direktor Milošević se zahvaljuje građanima na strpljenju i razumevanju ovakve elektroenegretske situacije u opštini Bor, koja je nastala zbog ogromnih naslaga leda na dalekovodima.

Goran Topalović, direktor borskog Vodovoda izjavio je da su ekipe na terenu i da se situacija menja iz sata u sat. Prema njegovim rečima, iz Javnog preduzeća “Štampa, radio i film” dobijen je agregat, koji će biti postavljen na izvorište Mrljiš kod Boljevca, kako bi se osposobila bar polovina kapaciteta vodosistema “Bogovina” prema Boru.  Ovi radnici još od sinoć pokušavaju da uspostave redovno snabdevanje električnom energijom. Zbog ovog kvara i dalje su bez struje Boljevac i okolna sela u toj opštini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *