Opština Boljevac i sela oko Donjeg Milanovca, Zaječara, Svrljiga i Negotina bez struje

Bez struje su večeras ostali i Boljevac i okolna sela, zbog kvara na dva dalekovoda koji snabdevaju taj deo istočne Srbije, saznaje RTS u “Elektro Timoku” u Zaječaru. Za sada je neizvesno kada će kvar na dalekovodima biti otklonjen.
 
Kiša koja se ledila na kablovima i popadali drveni stubovi ostavili su bez električne energije oko 15 odsto potrošača u opštini Negotin. 
 
Trenutno su bez napona reonske trafo stanice Pojana Lunga, Porkarec, Kornjet, Cigansko groblje, Kraku Biger, Malajnica, Brestovac zajedno sa vikend naseljem, Šarkamen, Popovica, Trnjane, reonski delovi oko Plavne, Popadija, Mali Miroč, Turija, Zamna, Crni potok, naselje Bukovo. Bez napona su i reonske trafo stanice u nadležnosti negotinske elektrodistribucije Metriš, MZ Glogovica i repetitor Deli Jovan. 
Kako najavljuju nadležni, tokom dana je ekipa od 25 radnika u saradnji sa mesnim zajednicama radila na otklanjanju kvarova i osposobljavanju elektroenergetskog sistema.
 
Sela u okolini Donjeg Milanovca i dalje su bez električne energije. Večeras je struja došla u Donji Milanovac, a u ovom kraju struje i vode nije bilo više od 70 sati. 
 
Od 20 sela u svrljiškom kraju, koja su bila bez elektične energije, 13 je u toku dana dobilo struju.Ekipe “Elektrotimoka” su na terenu i u toku noći struja bi mogla da stigne u još četiri sela. U ovom trenutku sedam svrljiških sela je bez struje.
 
Postavljeno je 12 novih električnih stubova, koji su pokidani zbog leda na električnim vodovima. Kako bi olakšali posao radnicima distribucije, meštani sami seku stabla u okolini električnih stubova. Strujni kablovi okovani ledom mogu se videti svuda. Sve ekipe elektrodistribucije Svrljig su na terenu, a pomažu im i kolege iz Prokuplja i Aleksinca. U toku dana radnici Preduzeća za puteve iz Niša, uklonili su polomljena stabla sa puta koji od Svrljiga vodi prema selu Galibabinac, pa su prohodni svi regionalni putevi.
 
Sela u višim delovima oko Zaječara okovana ledom i već su tri dana odsečena od sveta.
 
Direkcija za izgradnju Zaječara, zadužena je za održavanje puteva na teritoriji grada Zaječara i ona sa radnicima Zelenila već danima pokuša da ukloni stabla koja su pod teretom leda pala na put i potpuno obustavila saobraćaj na nekoliko putnih pravaca. Do bar 10 ak sela na teritoriji grada je u ovom trenutku nemoguće doći, a u nekoliko sela već treći dan nema električne energije, pa čak ni fiksne telefonije.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *