Predrag Marić: Nema uslova za normalan život u Majdanpeku

U Majdanpeku već tri dana nema uslova za normalan život, a u takvoj situaciji se proglašava vanredna situacija, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

“Lično mislim da je bilo potrebe za proglašenje vanredne situacije u Majdapeku, ali proglašenje vanredne situacije ne podrazumeva evakuaciju stanovništva”, rekao je Marić za Radio televiziju Srbije.
On je dodao da je odluka kriznog štaba da se ne proglašava vanredno stanje. “Mi iz sektora za vanredne situacije nabavljamo sve što od nas zatraži opštinski štab. Dostavljamo agregate, kalorifere, grejalice. Crveni krst je uključen u akciju snabdevanja hranom”, kazao je Marić.

Izvršni direktor Elektromreža Srbije (EMS) Ilija Cvijetić izjavio je danas da očekuje da će struja u Majdanpek doći u toku dana. “Ne možemo da govorimo o vremenima, da ne stvaramo paniku i nervozu među radnicima i stanovništvom. Nadam se dobrim vestima u toku dana, a daj bože i pre podne”, rekao je Cvijetić za RTS. On je kazao da se cele noći radilo da se osposobe jos dva dalekovoda, kako bi se dobilo sigurno napajanje Majdanpeka strujom. “Radimo sve što možemo, a i više nego što možemo. Velika je hladnoča. Angažovali smo još 50 ljudi”, kazao je Cvijetić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *