I monteri sa nove topionice otišli da pomognu Majdanpečanima

Dvadeset tri majstora „Energotehnike“ Južna Bačka, predvođena jednim inženjerom, danas oko podne hitno su napustila gradilište nove topionice na kome kompletiraju Energanu, jedno od postrojenja novog metalurškog kompleksa i otputovala za Majdanpek. Sa najneophodnijim alatom i zalihama hrane, oni su se, autobusom „Bortravela“, uputili u trafo-stanicu „Majdanpek 2“ (Debeli Lug) kako bi tamošnjim ekipama pomogli da se rudarski grad, koji već nekoliko dana živi bez elementarnih uslova, što pre vratio normalnom životu.

-Procenili smo da je veoma važno da Rudnik bakra i grad Majdanpek što pre dobiju struju i sa gradilišta nove topionice „skidamo“ 20-ak majstora iz „Energotehnike“ Južna Bačka da pomognu Majdanpečanima – rekao nam je direktor projekta nove topionice i fabrike sumporne kiseline Dragan Marinković, pri odlasku autobusa sa radnicima. –  Njihovo odsutsvo sa radova koji su ovde takođe urgentni pokušaćemo da nadokandimo narednih dana bržim i produženim radom,  što znači da neće poremetiti završnicu ovog velikog  projekta. Ponavljam, veoma je važno da Majdanpek što pre dobije struju, istakao je Marinković!


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *