Svetski Dan borbe protiv SIDE obeležava se i u Zaječaru

Timočki omladinski centar i Omladina JAZAS-a Zaječar i ove godine nizom aktivnosti obaležavaju Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a. Centralna aktivnost Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a održaće se danas od 13 do 15 časova, na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

Jutros od 9:05 – 9:20 časova, aktivisti ovih omladinskih organizacija, u saradnji sa đačkim parlamentima  srednjih škola u Zaječaru, u dvorištu srednjoškolskog centra, razogovarali su sa svojim vršnjacima, učenicima srednjih škola o reproduktivnom zdravlju, zdravim stilovima života i kako se zaštiti od polono prenosivih bolesti.

U okvru ovih aktivnosti volonteri Timočkog omladinskog centra Omladine i JAZAS-a Zaječar dele sugrađanima na centralnoj uličnoj manifestaciji i učenicima srednjih škola informativne brošure o polno prenosivim infekcijama, kako se od njih zaštiti, o značaju redovne brige o svom zdravlju, kao i prezervative i ljubavne paketiće.

Ove aktivnosti Timočki omladinski centar i Omladina JAZAS-a Zaječar realizovaće u saradnji sa Crvenim Krstom Zaječar, Zavodom za javno zdravlje „Timok“ Zaječar i Kancelarijom za mlade Zaječar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *