Akcija Ispravno vozilo – Bezbedno vozilo od 24. do 29. novembra

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa Auto moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 24. do 29. novembra ove godine, sprovešće preventivno – propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO“.
 
Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene nepravilnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.
 
Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno – signalnih uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanje pravila saobraćaja.
 
U slučajevima postojanja sumnje u tehničku neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila ti vozaču biće upućivani na kontrolni tehnički pregled uz obavezno prisustvo policijskih službenika. 
 
Ako se utvrde navedene neispravnosti protiv vozača biće preduzete zakonski propisane mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *