Reciklažni kondomat najbolji omladinski volonterski projekat u Zaječarskom okrugu (VIDEO)

Komisija Resurs centra Ministarstva omladine i sporta na programu Mladi su zakon – zaječarski okrug, odabrala je najbolji od 10 omladinskih volonterskih projekata sa teritorije zaječarskog okruga. Po odluci petočlane komisije najinovativniji i najkorisniji za malde i zajednicu je projekat „Reciklažni kondomat“, neformalne grupe mladih “Infinity energy” Zaječar.
 
Reciklažni kondomat je automat poput kafemata, u koji se umesto novca ubacuje pet ili met ambalaža, a zatim se umesto kafe dobija kondom. Ambalaža koja se bude prikupila u reciklažnom kondomatu, biće prodavana reciklažnim centrima, a novac će ići u humanitarne svrhe. 
 
Ovaj omladinski volonterski projekat ušao je u izbor za najbolji među 25 na nivou cele Srbije i takmičiće se za tu nagradu sa najboljim omladinskim volonterskim projektima realizovanim zahvaljujući Resurs centrima Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i u preostala 24 okruga.
 
Ministarstvo omladine i sporta najboljeg među najboljima, prvog među jednakima proglasiće na završnoj aktivnosti programa Mladi su zakon, u Beogradu 5. decembra, na Dan volontera. 
 
Neformalna grupa mladih iz Zaječara “Infinity energy”, jedna je od 10 neformalnih grupa i udruženja mladih, čiji je omladinski  volonterski projekat finansiran kroz program Mladi su zakon – Zaječarski okrug, a uz podršku Timočkog omladisnkog centra i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *