Okrugli sto Zeleni aktivista – mladi za životnu sredinu u Zaječaru (VIDEO)

Evropski omladinski centar iz Beograda, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Zaječar i Timočkim omladinskim centrom organizovao je u velikoj sali gradske uprave u Zaječaru Okrugli sto “Zeleni aktivista – mladi za životnu sredinu”.

Skupu su prisustvovati predstavnici Kancelarije za mlade, uduženja mladih i za mlade iz grada Zaječara, kao i predstavnici drugih organizacija i institucija koje u svom fokusu imaju zaštitu životne sredine.

Cilj skupa bio je upoznavanje sa omladinskim aktivizmom u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou. Okrugli sto omogućava da se zajedničkim snagama mapiraju problemi životne sredine na lokalnom nivou i predlože načini uključivanja mladih u njihovo rešavanje. Takođe, ovaj skup doprinosi jačanju organizacija civilnog društva u procesima donošenja odluka po pitanjima životne sredine, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou, stavljajući poseban naglasak na mlade.

Projekat realizuje Evropski omladinski centar (EOC) u saradnji sa Srpskim centrom za ekološka pitanja (SERC) i Centrom za etiku, pravo i primenjenu filozofiju (CELAP), a uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC), uz finansiranje Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *