U okviru programa “Mladi su zakon” TOC finansirao 10 omladinskih projekata

Kroz program MLADI SU ZAKON – zaječarski okrug ove godine finanairano je 10 omladinskih volonterskih projekata. Zahvaljujući njima mladi su smanjili generacijski jaz između mladih i starih Knjaževčna, te upoznali se sa tradiciom i istorijom Knjaževca, sredili sportske terene u Zaječaru, upoznali se sa kulturom Velike Britanije, organizovali likovnu koloniju u Boljevcu i donatorsku večeru na kojoj su prodavane slike nastale na koloniji, vratili mlade prirodi, a i upoznali ih sa kulturno istorijskim nasleđem Zaječara, napravili reciklažni kondomat, promovisali zdrave užine u srednjim i osnovnim školama i sredili nekoliko omladinskih prostora u celom Zaječarskom okrugu.

U okviru programa Mladi su zakon, Timočki omladinski centar je na Rtnju organizovao obuku za pisanje projekata i praćenje projektnog ciklusa. Obuka je bila namenjena udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama koje su učestvovale na konkursu za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja volonterizma i aktivizma “Mladi su zakon – zaječarski okrug”.

U toku obuke mladi su imali prilike da nauče osnovne elemente pisanja kvalitetnog predloga projekta, kako se definiše problem, kao i cicljevi zbog kojih žele da realizuju svoje omladinske volonterske projekte. Ovo je bila prilika da mladi uvide da li su i gde su grešili u pisanju svojih projekata, kao i šta su dobro uradili, a i gde su grešili u toku realizavije projekta i šta mogu da urade bolje na nekim narednim projektima. Takođe u okviru obuke urađena je evaluacija samog programa i njihovim projekata.

U narednom period komisija koja je pre četiri meseca odabrala koji projekti će biti finansirani kroz program MLADI SU ZAKON – zaječarski okrug 2014, odluči će i koji omladinski projekat najbolji u Zaječarskom okrugu. Projekat koji bude proglašen za najbolji u zaječarskom okrugu ući će u izbor za najbolji na nivou cele Republike Srbije, kao jedan od 25 projekata iz 25 okruga u Srbiji gde su realizovani omladinski volonterski projekti kroz program Mladi su zakon.

Projekat „MLADI SU ZAKON – Zaječarski okrug“, sprovodi Timočki omladinski centar, kao resusrs centar Ministarstva omladine i sporta, koje i finansira ceo program.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *