Noć Pozorišta ove godine obeležava se i u Zaječaru

Pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru ove godine priključilo se međunarodnoj manifestaciji “Noć pozorišta”, koja se održava po četvrti put u Srbiji. Tim povodom će sutra, 15. novembra, glumci ovog pozorišta izvesti predstavu “Bluz osmeh”, po tekstu i u režji Miroljuba Rikija Nedovića. 

Početak je zakazan za 20 sati, a ulaznice su snižene za ovu priliku i prodavaće se po ceni od 150 dinara.

Obeležavanju Noći pozorišta priključio se i Dečiji centar Zaječar igranjem predstave “Ko je Srećko” u Omladinskom centru. Početak predstave je zakazan za 23 h i deo je zajedničke akcije sa JAZAS-om “Pozorištem protiv bolesti zavisnosti”.

Projekat “Srećko” podržan je od strane ZIMAN-ovog fonda i NED-a. Multimedijalna, interaktivna predstava koja na satiričan način kritikuje sistem koji dozvoljava odlazak mladih ljudi iz zemlje,istovremeno se baveći cenzurom u medijima i kršenjem ljudskih prava. Tekst je inspirisan Orvelovom ’84-om, u adaptaciji i režija Selene Ristić Vitomirović i u izvodjenju osmoro glumaca od 11 do 43 god. Igrana je i na festivalu mladih u Knjaževcu, ali i u Boru, Negotinu, Sokobanji i Boljevcu. Premijera je bila na Trgu u Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *