RTB Bor gradi tri brane jalovišta u Krupnju

Za nepunih 7 dana radnici Rudarsko-topioničarskog basena Bor, koji su angažovani na sanaciji oštećenog jalovišta nekadašnjeg rudnika “Stolice” u Kostajniku kod Krupnja, uspeli su da izgrade dve velike brane, počeli su izgradnju treće i uradili četvrtinu planirane trase budućih kanala za sakupljanje površinskih voda oko jalovišta.

Na ovom poslu angažovano je 12 iskusnih radnika RTB-a sa mehanizacijom, pa se u RTB-u nadaju da će povereni posao završiti na vreme.

Radnici Basena Bor sada čiste drenažnu liniju za odvod voda oko jalovišta i glavni bunar drenažnog sistema koji će biti iskorišćen za sakupljanje površinskih voda. Ostalo je još da završe izgradnju velike brane preko cele širine jalovišta i da izgrade preostale tri četvrtine trase kanala oko jalovišta za sakupljanje površinskih voda. Sudeći po dosadašnjoj dinamici, planirani radovi biće završeni do kraja meseca.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *