Završeni 23. Dani Zorana Radmilovića (VIDEO)

Glumac Igor Đorđević dobitnik je glumačke nagrade “Zoran Radmilović” za trostruku ulogu u predstavi “Bizarno”, na 23. Festivalu “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru, odluka je stručnog žirija.

Koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta iz Beograda i pozorišta iz Šapca “Bizarno”, autora Željka Hubača, u režiji Snežane Trišić, dobila je i nagradu “Krstomir Milovanović” za vizuelni identitet.

Po oceni publike, najbolja na festivalu bila je predstava “Ćup”, kazališta Virovitiva iz Hrvatske, a tokom festivala dodeljeno je i sedam nagrada “Zoranov brk” za glumačka ostvarenja večeri. Festival je zatvorila domaća predstava “Kako ubiti suprugu”, koja je na repertoaru zaječarskog pozorišta punih 20 godina. Priznanje povodom ovog jubileja dodeljeno je glumcu Milutinu Veškoviću.

Čini se da je ovogodišnji selektor Đurđije Cvetić odabrala prave predstave dostojne festivala sa dvadeset trogodišnjom tradicijom i glumca Zorana Radmilovića, čije ime nosi i na taj način učinila da Zoranovi dani ostanu u samom vrhu pozorišnih festivala u Srbiji.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *