Javna debata o zaštiti ljudskih prava u Zaječaru

U Omladinskom centru u Zaječaru održana je  javna debata “Ključni nalazi godišnjih izveštaja Zaštitnika gradjana i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti iz ugla lokalne zajednice Zaječar”.

Cilj debate, koja će biti organizovana u još tri grada u Srbiji je da se širem krugu organa, organizacija i pojedinaca u lokalnim zajednicama omogući da iznesu svoje stavove o ključnim nalazima godišnjih izveštaja dva nezavisna organa za zaštitu ljudskih prava.

Osnovne teme skupa bile  su: ljudska prava i prava gradjana uopšte, vladavina prava i snaga institucija, dostupnost informacija od javnog značaja, stepen zaštite podataka o ličnosti, pravosudni sistem i pristup pravdi, stanje u medijima i sloboda medija.

O Ovim temama govorili su: Saša Janković, zaštitnik gradjana, Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Antonijević, direktor YUKOM-a, Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a i Danko Nikolić, direktor Zaječarske inicijative i Gordana Ristić, direktorka NVO Generator Vranje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *