Pretposlednje večeri izveden Molijerov komad “Don Žuan”

PRETPOSLEDNJE VECERI, U KONKURENCIJI ZA NAGRADE, DANA ZORANA RADMILOVICA PUBLIKA BURNIM APLAUZOM POZDRAVILA GLUMCE NARODNOG POZORIŠTE TOŠA JOVANOVIC IZ ZRENJANINA KOJI SU IZVELI MOLIJEROV KOMAD “DON ŽUAN”-ZORANOV BRK OTIŠAO U RUKE MLAÐAHNOG IVANA ÐORÐEVICA ZA BRAVUROZNO TUMACENJE ULOGE DON ŽUANA-ZNACI MI NAGRADA, STVARNO MI ZNACI KAŽE ÐORÐEVIC
 
Sinoc je (1.11.2014.) u okviru pretposlednje veceri za nagrade Dana “Zorana Radmilovica” pred zajecarskom publikom izveden Molijerov  komad “Don Žuan”. Publika je, kao i prethodnih veceri burno pozdravile glumce i pokzala šta misli o ovoj postavci reditelja Igora Vuka Torbice po dramnatrugiji i u adaptaciji ovog teksta iz 17. veka Tamare Bijelic. kako i sam reditelj komada kaže “Molijerov Don Žuan nema jednoznacnih tumacenja. Ono je kao autorovo zaranjanje u vlastita protivurecja, u unutarnje glasove koji su sadržani dobro i zlo, nagon i moral.”
 
Nagradu Zoranov brk osvojio je Ivan Ðordevic za tumacenje naslovne uloge. 
“Za mene je ovo bilo otkrovenje sa ansambl prihvati jednu mladu ekipu i da se rukovodi instrukcijama reditelja tako da ja sam prosto uživao radeci ovu predstavu.” 
Na pitanje novinara kako je gradio lik Don Žuana Ðordevica kaže: “Sve uz pomoc reditelja i pomoc kolega. Svima njima sam užasno zahvalan na pomoci. Lik sam otkrivao postepeno, otvorilo mi se sve negde na generalnoj probi tako da je ovo za mene prvi put bio obrnut proces. Nisam odmah, kao što inace radim, davao predloge i sugestije nego sam inkubirao sve i pratio šta se sve dogada i samo se u jednom trenutku otvorilo.”  
 
O Zoranovom brku, vidno uzbuden, kaže: 
“Ja sam stvarno pod utiskom uplauza, dodele nagrade i ovog neverovatnog priznanja za mene. da ne idem tim putem i tim floskulama, kojim svi idu ko je Zoran i kakav je glumac bio, to vec svi dobro znamo. Ja sad stvarno ne nalazim reci za ono što se dogada unutar mene. Naježio sam se jer znaci stvarno znaci. On je bio deo mog odrastanja jer sam odrsatao u pozorištu i pratio sam sve to, to mi je bilo fascinantno, a negde pored kreveta mi uvek stoji Anina knjiga “Kad je svet imao brkove” i nekad kad ne mogu da zaspim ja se ušuškam uz tu knjigu.”  
 
Do kraja dana veceras ce biti izvedena predstava “Lepotica Linejna” Kruševackog pozorišta i u cast nagradenih 3.11.2014. “Kako ubiti suprugu” Pozorišta Timocke krajine “Zoran Radmilovic”, kada se festival završava. 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *