Novinar Miljan Vitomirović u Beogradu promovisao svoj prvi roman

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, novinar Miljan Vitomirović, rodjeni Zaječarac, promovisao je svoj prvi roman “Duša na žici”.

Ovaj, slobodno bi se moglo reći i politički triler, govori i o moralnim karikaturama srpskog društva, kako u proslošti, tako i danas. Izdavac Pi-press iz Pirota jedini imao hrabrosti da objavi roman koji otvara neke i danas tabu teme o “poslovima” Državne bezbednosti.

Knjiga je pisana jednostavnim, novinarskim stilom, laka je za čitanje i prilagodjena mladjoj publici, odrasloj na holivudskim blokbasterima, ali s druge strane njena dokumentarna strana predstavlja pravu vrednost i najviše će zanimati starije čitaoce.

“Iako su mi zamerali bas na tom “mesanju” fikcije i romansirane biografije, kao novinar i dokumentarista mislim da se dokumentarno-igrana forma sa televizije moze lako primeniti i medju koricama knjiga”, rekao je izmedju ostalog, Miljan Vitomirović na promociji svog romana.

Posle Sajma knjiga, roman “Duša na žici” moći će da se kupi u knjižarama širom Srbije, a već sada je moguće naručiti knjigu direktno od izdavaca na internet strani www.pi-press.com. Promocija u rodnom Zaječaru biće organizovana sredinom novembra.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *