Gospođa ministarka na Zoranovim danima. Zoranov brk dobila Lidija Stevanović

Na programu Dana “Zorana Radmilovića” četvrte večeri izvedena je predstava Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada “Gospođa ministarka”, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Radoslava Milanovića. Zoranov brk za glumca večeri otišao je u ruke Lidije Stevanović za ulogu Živke ministarke.

Na pres konferenciji posle predstave novinari su pitali da li je imala određeno opterećenje s obzirom da su Živku igrale nabolje glumice sa ovih prostora Lidija Stevanović odgovara: “Može se istraživati na svakoj ulozi ali problem glumice koja treba da igra tu ulogu jeste što su je tolike umetnice igrale pa sam pomislila kako ću sad ja to. Jeste bilo u izvesnom smislu opterećenje ali kad se  uđe u tekst u tu materiju kad krenu probe onda se gradi taj lik uz pomoć velikog Nušića i sa svojom nekom energijom unutrašnjim i iskustvom.”

Podsećamo da je Lidija Stevanović za ulogu Katice u Sterijinom komadu “Kir Janja” u režiji Ljubosava Majere Srpskog narodnog pozorišta na Sterijinom pozorju dobila Nagradu “Zoran Radmilović, za glumački bravuru” i sa tom predstavom igrala 1993. godine na drugim Danima “Zorana Radmilovića”.   “Veoma mi je drago da sam se vratila u Zaječar posle 20 godina i to sa ovom ulogom. Hvala publici i žiriju na nagradi”, rekla je na kraju Lidija Stevanović.

Večeras je na programu Zoranovih dana predstava Gospodja Olga, po tekstu Milutina Bojića, u režiji Gorčina Stojanovića i izvodjenju glumaca Narodnog pozorišta iz Sombora.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *