Grad Zaječar se uključio u rešavanje problema porodice Spasić (VIDEO)

Povodom našeg priloga o porodici Spasić koja je već 7 meseci bez struje, našoj redakciji javila se gradska uprava u Zaječaru i mnogi ljudi u nameri da pomognu ovoj porodici, u kojoj žive bolesna devojčica koja je čak 15 puta operisana i najstariji Zaječarac, koji ima 102 godine. Nažalost, bez obzira na pokušaje da se ovoj porodici pomogne, čini se da će oni i dalje živeti u mraku.

Reagovalo je i gradsko veće Zaječara, koje je Zorici Spasić, majci bolesne devojčice ponudilo novčanu pomoć, koju je ona odbila, jer bi, kako je rekla, time priznala delo koje nije počinila. U nameri da pomogne porodici Spasić,gradsko veće Zaječara je donelo odluku da već sutra uputi delegaciju u Elektroistok Niš, kako bi se ovoj porodici do okončanja sudskog postupka omogućio priključak na elektromrežu. U delegaciji će biti i Zamenjik gradonačelnika dr Mirko nikolić, pedijatar, koji je dobro upoznat sa stanjem bolesne devojčice.

Elektrotimok je ostao pri svom stavu da uz žaljenje zbog nastale situacije nema ni jedan pravni osnov za ponovno priključenje električne energije porodici Spasić, a dok se odgovornost prebacuje sa jedne institucije na drugu, ostaje pitanje ko će biti odgovoran, ako se ova situacija koja predugo traje, odrazi na zdravlje male Milice i sto dvogodišnjeg Boška.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *