Putevi u istočnoj Srbiji gotovi za mesec dana

Putevi u istočnoj Srbiji oštećeni u septembarskim poplavama biće obnovljeni u narednih mesec dana, izjavila je danas potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, navodeći da ukupna šteta na saobraćajnoj infrastrukturi iznosi 180 miliona dinara.

Mihajlović je, posle sastanka u Vladi Srbije sa predstavnicima opština Kladovo i Brus, rekla Tanjugu da će mostovi oštećeni u tim poplavama biti obnovljeni u naredna tri meseca.
 

– Rade se projekti za mostove, potrebno je dvadesetak dana da se projekti završe, zatim po skraćenom postupku da se izaberu firme koje će to raditi i za najviše tri meseca mostovi će biti završeni – rekla je Mihajlović.

Ona je razgovarala sa predstavnicima Kladova o nedavnim poplavama i o tome kojom brzinom se popravljaju putevi, klizišta i mostovi.
 

– Putevi su svi već prohodni, što nije bio slučaj do pre 10 dana i putevi će biti završeni u narednih mesec dana – istakla je ona i dodala da će se život na tom području uskoro vratiti u normalu.

Potpredsednica vlade je razgovarali sa predstavnicima Kladova i o tome kako da se urede priobalja da se slične poplave ne bi ponavljale.
 

– Vrlo brzo ćemo imati sastanak i sa privrednim društvom Đerdap i zajedno videti kako da se pomogne tim opštinama, među kojima je Kladovo centralna opština – navela je ona.

Bujice su polovinom septembra opustošile opštine Kladovo, Negotin i Majdanpek.
Ona je podsetila da svake nedelje razgovara u vladi sa predstavnicima opština i kazala da oni uvek imaju puno pitanja jer ne mogu da dođu do predstavnika nadležnih ministarstava.

– Mi danas ovde, kao i na svakom sastanku imamo predstavnike ministarstava rada, državne upravi i lokalne samouprave, privrede, finansija, poljoprivrede i životne sredine i svi su tu da njima odgovore na određena pitanja – dodala je Mihajlović.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *