Održan sastanak o bezbednosti učenika u školama (VIDEO)

Povodom nemilog dogadjaja u kome je dvanaestogodišnji S.S. izgubio život, nakon što je na njega u dvorištu srednje Tehničke škole u Knjaževcu pala konstrukcija gola, u Zaječaru je, na inicijativu Policijske uprave održan sastanak na kome su učestvovali svi direktori osnovnih i srednjih škola, predstavnici lokalne vlasti i predstavnici policije.
 
Direktori škola sa teritorije Zaječara, Knjaževca i Boljevca izneli su probleme sa kojima se susreću u svojim školama i o stanju bezbednosti u školskim dvorištima, dok su predstavnici policije direktore upoznali sa svim onim što su oni, kao direktori dužni da urade, radi povećanja bezbednosti dece, kao i o aktivnostima koje preduzima policija.
 
Na inicijativu Gradonačelnika Zaječara, osnovana je i komisija koja će u narednih 5 dana sačiniti kompletan izveštaj o bezbednosti svih igrališta u gradu, kako u školama, tako i na javnim površinama.
 
Predrag Marić, načelnik školske uprave u Zaječaru, pozdravio je ovakav sastanak i ideju da se slični sastanci ubuduće održavaju jednom mesečno i istakao da je prosvetna inspekcija već na terenu, a da će nakon kontrole Tehničke škole u Knjaževcu, obići i ostale škole u sve tri opštine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *