Zaječarsko Pozorište na manifestaciji “Nušiću u čast”

U okviru manifestacije “Nušiću u čast”, koja je u Narodnom pozorištu popčela 5. oktobra i trajaće do 3. novembra, na obe scene biće izvedeno više predstava, nastalih po njegovim delima, sa repertoara Narodnog pozorišta u Beogradu i pozorišta iz Zrenjanina, Šapca, Novog Sada, Sombora, Kruševca, Zaječara i Subotice, a u Muzeju Narodnog pozorišta održaće se nekoliko prigodnih programa.

Pozorište timočke krajine “Zoran Radmilović”, predstaviće se komadom “Kabare Nušić”, a tim povodom, u Beogradu je održana konferencija za novinare.

Direktor drame narodnog pozorista Željko Hubac je najavio predstavu “Kabare Nušić” kao definitivno najoriginalnije čitanje Nušića i predložio svima da obrate pažnju i pogledaju je 22 oktobra, kada je ona na programu.

Direktor zaječarskog teatra Miljan Gogić se na konferenciji zahvalio na selektovanju i rekao da je velika čast biti u društvu ovakvih pozorišta, kao i da se raduje što će ansamble svih tih pozorišta imati priliku da ugosti na 23. “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru. Takodje je naglasio da je zaječarsko Pozorište ovom predstavom uspelo da “probudi zaječarsku publika, a to govori činjenica da je, posle premijere koja je održana 28. maja, bilo još 8 repriza za nepunih mesec dana”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *